Terrastips voor onderweg

Langs de verschillende foutroutes vindt u verrassende terrasjes die verscholen liggen in het bos of beschut in de binnentuin van een restaurant. Maar je moet ze wel weten te vinden! FietseninEde.nl helpt u met tips waar u het beste kunt afstappen. Onderweg, maar natuurlijk ook in Ede zelf of in een van de buitendorpen.

 terrastip theeschenkerij de mossel ede.JPG

Theeschenkerij de Mossel tussen Ede en Otterlo.

Als u vanuit Ede over de Koeweg naar Otterlo fietst tussen knooppunt 83 en 84 dan kan het niet missen of u fietst over het erf van Theeschenkerij de Mossel. Het is hier te leuk om door te fietsen en dat dan ook niemand. Het perfecte rustpunt midden in de Veluwse natuur.

terrastip restaurant langenberg ede.JPG

Restaurant de Langenberg Ede.

Lokaal bekend als het Pannenkoekenhuis. Ligt bovenaan de Arnhemseweg in Ede (Bij de rotonde N224). Een goed startpunt als u de routes richting Otterlo wilt oppakken. Vanuit hier fietst u de heide op richting knooppunt 64.

terrastip juffrrouw tok ede.JPG

Restaurant de Zuidginkel tussen Ede en Arnhem.

Ligt langs de N224 richting Armhem tussen knooppunt 64 en 84. Terras is onderdeel van "Juffrouw Tok" een eeuwenoude herberg die vroeger de Zuidginkel heette. Prachtig gelegen aan de Ginkelse Heide tegenover  de schaapskooi en het Airborne monument. Hier vinden elk jaar in de september de lichtlandingen plaats in het kader van de herdenking van de Slag om Arnhem (Operatie Market garden). Op het parkeerterrein gratis parkeren voor de auto, als u hier wilt starten.

terrastip planken wambuis ede.JPG

Restaurant Planken Wambuis tussen Ede en Arnhem.

Ligt langs de N224 tussen Ede en Arnhem bij knooppunt 70. Eeuwenoude herberg (maar pas geheel modern verbouwd met een perfecte keuken) aan de rand van het landgoed Planken Wambuis. Vanuit hier fietst u richting Otterlo knooppunt 64 of de andere kant op richting Wolfheze en Doorwerth knooppunt 85.  U kunt op het parkeerterrein gratis Parkeren als u hier wilt starten en er is hier een oplaadpunt.

terrastip panoramahoeve bennekom.JPG

het Pannenkoekenhuis in Bennekom

(Panoramahoeve) tussen knooppunt 88 en 89. Kinderen zijn hier graag. Er is een speeltuin in het bos, poffertjes en uiteraard Pannenkoeken. U kunt hier gratis parkeren. Mooie uitvalsbasis voor fietstochten rond Bennekom.